Kleurrijke vaasjes voor de lente

DSCI5583Als de lente net begint zijn er nog niet zoveel bloemen. Voorzichtig verschijnen ze en dan vind ik het altijd moeilijk om te gaan knippen. Je vindt ze wel in de berm maar nooit in grote hoeveelheden. Daarom ben ik kleine flesjes gaan verzamelen. Met een vrolijk lentekleurtje en een gehaakt hoesje er rond waren mijn potjes zo gevuld.

 

Werkwijze:

Verschillende glazen flesjes heb ik met wat restjes matte lakverf een kleurtje gegeven. Om dat glas goed te bedekken had ik drie lagen nodig. En dan ben ik katoene garens gaan zoeken om een hoesje rond mijn flesjes te haken. Ze kregen allemaal een andere kleur.DSCI5440DSCI5467

 

 

 

 

Ik heb van onder naar boven gehaakt. Je begint dus met een aantal losse zodat je ketting net rond de bodem kan. Die ketting sluit je met een halve vaste en dan haak je verder met vaste. Ik ben telkens blijven doorhaken zonder mijn verschillende toeren te sluiten. Dat maakte het haken extra makkelijk.DSCI5503DSCI5506

 

 

 

 

 

Ik merkte dat het niet zo eenvoudig was om het juiste aantal beginlosse te bepalen. In het begin heb ik mijn haakwerk vaak gepast en als dat nodig was af en toe ook een steek overgeslagen zodat mijn haakwerk wat versmalde. Dat had wel tot gevolg dat ik min of meer een “achter”kant aan mijn hoesje kreeg. Dat werd nog versterkt als het flesje naar boven toe smaller werd.DSCI5508

 

 

 

Ik ben dus blijven aanpassen afhankelijk van de vorm van het flesje. Ik ben ook blijven doorhaken in vaste voor de kleinste flesjes.DSCI5511DSCI5517

 

 

 

 

En dan komt mijn afwerkingsboord. Je start met drie losse steken die met een vaste worden vastgezet in de volgende steek.DSCI5534DSCI5533

 

 

 

 

 

En dit loopt verder tot je helemaal rond bent. Ik heb gekozen voor een heel eenvoudige boord. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een moeilijker patroon. Op internet vind je heel wat mogelijkheden. De draden kunnen nu ingestopt worden.DSCI5536DSCI5537

 

 

 

 

 

Mijn kleine flesjes zijn dus allemaal op dezelfde manier gehaakt.
Voor de grotere flesjes ben ik altijd begonnen en geëindigd met vaste. Tussendoor heb ik een deel met stokjes gehaakt.
Ook hier kan je natuurlijk kiezen voor een fantasiesteek. Je hebt hier dan ook heel wat mogelijkheden.DSCI5539DSCI5527

 

 

En hier zie je dan alle aangeklede flesjes bij elkaar. Tijd om wat bloemen te gaan zoeken.DSCI5576

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *