Vilten aan zee

Graag wil ik jullie meenemen op  uitstap naar zee. Vilten staat op het programma. Al een tijdje was ik op zoek naar een viltcursus. En dan brengt internet altijd wat nieuws. Zo ben ik op de website van Mieke Recour beland en dat maakte me onmiddellijk enthousiast. Een dame die als passie juwelen en vilten heeft leek me wel iets voor mij. En ja hoor, ze gaf zelfs cursussen tijdens de paasvakantie. Na wat over en weer gebel en gemail waren mijn drie cursusdagen geregeld. En dan volgde de zoektocht naar een geschikte kamer in De Haan want ja, Mieke woont aan zee.
Gelukkig krijg ik dan alle hulp van vriendinnen. Een niet zo enthousiaste Nel werd toevertrouwd aan de goede zorgen van Joske. En Hilde zorgde voor het vervoer aan zee want de bagage was vrij uitgebreid. Een tas vol lintjes, kralen, viltwol, kleine stofjes en ….    want je weet maar nooit wat je allemaal kan gebruiken.

De eerste dag heb ik juwelen gevilt. Ik ben begonnen met het maken van twee ringen. Dat viel erg goed mee. Alleen de maat zorgde voor verrassingen. Gelukkig heb ik nog een pinkje waar een ring aan past.DSCI5476DSCI5483

 

 

 

De versiering was voor thuis. Met de priknaald heb ik wat extra wol toegevoegd. En met borduurdraad en kraaltjes werden de ringen dan afgewerkt.DSCI5621DSCI5617

 

 

 

Ook twee kettingen kon ik die dag maken. Heerlijk om te zien hoe snel je resultaat hebt. En natuurlijk ook hoe je zin krijgt om er meer te maken in andere kleurtjes, vormen en …..DSCI5632DSCI5633

 

 

 

DSCI5629

 

 

De 2de dag werd het stevig werken. Een tasje stond op het programma. Even tussendoor toonde Mieke hoe je zijde kan verven in de microgolf. Die avond was ik behoorlijk moe. Mijn tasje zelf was klaar maar het hengsel nog niet. Dat werd dan huiswerk. DSCI5605DSCI5610

 

 

 

 

En dan miste ik de “juf” wel een beetje. Mijn eerste hengsel leek me wat dun. Een 2de hengsel moet dit wat compenseren.DSCI5546DSCI5611

 

 

 

 

En de 3de dag stonden de insecten op het programma. Ik voelde me overspoeld door alle informatie die Mieke gaf. Dit was voor mij een onbekende wereld en het duurde even voor ik op gang kwam. Zoveel werd er aangeboden zodat kiezen moeilijk was. Mijn insect is dan ook helemaal niet klaar. Jullie hebben dus nog een foto tegoed van mijn “afgewerkt” diertje.DSCI5626
 

En ook op internet vond ik heerlijke beestjes. In Oss, Nederland, loopt een tentoonstelling in het museum voor Vlakglas en Emaillekunst. Daar stelt Rafaël Arroyo Villemus zijn dieren tentoon. Heerlijke sculpturen die je ook op internet goed kan bekijken.

Ook een kijkje op de website van Mieke geeft heel wat moois te zien.
www. miekerecour.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *