Kruidenzakjes

Tijd om de gedroogde kruiden op te bergen. Een deel hiervan komt in enkele kruidenzakjes terecht. Af en toe is het wel leuk om weer wat nieuwe zakjes te maken. Tussen de restjes en alle probeersels van het eco-printen is wel wat te vinden.

De zakjes zijn heel eenvoudig. Het zakje zelf is ongeveer 9 op 11cm groot. Ik knip er aan beide kanten 3cm extra bij voor de zoompjes.
Voor de sluiting neem ik twee stukjes stof die ik dubbel plooi en aan weerszijden van het zakje worden vast gestikt. Door de opening die zo ontstaat kan er een lintje of touwtje geregen worden. Die stukjes zijn een 9cm breed en 8cm hoog.

Het eerste zakje heeft van zichzelf een mooie print. Dit werk ik zo af.

Het zakje speld ik toe en de naden worden gestikt.
Voor de sluiting ga ik de 2 lapjes aan de zijkant omzomen en stikken.

Bovenaan wordt het zakje dubbel omgeplooid. Ik ga het zo spelden.
De stukjes van de sluiting worden bovenaan omgeplooid en gestikt. Dan worden ze dubbel geplooid waardoor en een opening ontstaat om het lintje door te rijgen. Dit kan je in twee keer stikken maar het kan natuurlijk ook in een keer gedaan worden.

De twee stukjes van de sluiting worden nu aan de voorkant en achterkant van het zakje gestikt. Je krijgt je opening voor het lintje. Dit kan nu rond ingeregen worden.

Mijn eerste zakje is klaar

Mijn andere zakjes wilde ik graag wat versieren met borduurwerk. Ik had wat draad klaar gelegd maar dit is tijdens het werken toch nog veranderd.

Mijn eerste zakje heb ik versierd met de Franse knoop en de rijgsteek.

Voor het 2de zakje heb ik de gewone rijgsteek gebruikt. De draad die klaar lag is uiteindelijk niet gebruikt.

En voor mijn 3de zakje heb ik nog wat extra stukjes stof gebruikt. Met een grote onregelmatige kruisjessteek zijn die vastgezet.

Mijn vier kruidenzakjes zijn klaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *