Lekkere koekjes

Even geleden mocht ik een havermoutkoekje proeven. Havermoutvlokken en banaan vormen de basis. Wat zoeken op internet gaf me het basisrecept. Uitproberen dus.
En dit zijn de ingrediënten van het basisrecept:
200 gr havermoutvlokken
4 rijpe bananen
50 gr zwarte chocolade
een snuifje zout
Ik heb er nog wat agavesiroop en fijn gehakte walnoten bijgevoegd.

Hier is alles klaar om te mengen.
De havervlokken zijn netjes afgewogen.
De bananen zijn goed geprakt. Even deed het me denken aan de tijd dat er nog fruitpapjes moesten gemaakt worden.
Als chocolade heb ik cacao nibs gebruikt. Je kan ook zo zwart mogelijke chocolade fijn snijden of raspen.
Ik hakje een half kopje noten.
En dan toch maar een goeie scheut agavesiroop. Ik beken, ik ben een zoetekauw.

En dan komt het mengsels op de bakplaat met bakpapier. Met een lepel ging het makkelijk om de “koekjes” op de bakplaat te leggen. Ik probeer niet hoger te gaan dan 1 cm. Je kan natuurlijk ook één laag van 1 cm leggen en die na het bakken in stukken te verdelen.
De oven is ondertussen aan het voorverwarmen. De temperatuur moet 175° zijn.


Klaar om in de oven te gaan. Volgens het recept is 15 minuten bakken voldoende. Ik heb gekozen voor 20 min omdat de koekjes nog wat vochtig aanvoelden na 15 min. Zou de agave de schuldige zijn?

Smakelijk!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *