Maai mei niet

Met de overvloed van al de verschillende soorten grassen moest ik natuurlijk iets doen. Het is een soort krans geworden met al die verschillende aren die mooi naar beneden hangen. Ik moet eerlijk bekennen dat Pinterest wat hielp.
Een vriendin zorgde voor het gras. Dat was er in overvloed te knippen. En ik probeerde die stengels zo lang mogelijk te hebben.

Al dat gras werd verzameld in een doek en mee naar huis gebracht. En dan ben ik bundeltjes gaan maken. Een 10 tal grassen nam ik samen. Ik probeerde alle aren op dezelfde hoogte te leggen.

Netjes naast elkaar leek toch beter te werken. Even heb ik uitgeprobeerd hoelang die grassen moesten worden. Dat werd dan mijn “maatstof”.

Het knippen kan beginnen. En dan heb ik ook de onderste bladeren verwijderd. Dat werkt een stuk makkelijker.

Je hebt een ijzeren ring nodig waar de bundels over geknoopt worden. Mijn ring had een doorsnede van 27cm. Die kan natuurlijk groter of kleiner zijn. De grootte van de ring bepaalt het aantal grasbundels die we gaan gebruiken. Een fijn stukje ijzerdraad, twee wasspelden en een maatje om de oversteek te bepalen zijn handig. En dat geldt ook voor de els.

Het uiteinde van de 1ste bundel wordt over de ring gelegd. Die oversteek breng je terug naar je toe en plooi je naar links.

Dit gaat dan over de bundel naar rechts en dat zet je vast met een wasspeld.
De 2de bundel komt hiernaast te liggen en het uiteinde wordt op dezelfde manier gelegd.

En dan komt de 3de bundel erbij.
En zo kan je verder gaan tot de cirkel bijna helemaal is bedekt.

Onze 2 laatste bundels vragen wat extra aandacht. De oversteek moet hier onder de eerste bundels gestoken worden. Om het wat makkelijker te maken heb ik die oversteek met een dun ijzerdraadje samen gebonden.

De voorlaatste bundel leggen we gewoon op zijn plek. Met de els maken we de ruimte vrij om ons eindje in te stoppen. Eerst gaat dat eindje onder onze allereerste bundel. En daarna gaat die onder onze 2de bundel.
Met onze laatste bundel doen we net hetzelfde.

Al onze bundels zitten vast op de ring. Het werk zit er op.
De grassen kunnen nu vrolijk bewegen in de wind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *