“Wand”sterren

dsci6655In het boek “Papier” van Christine Leech vond ik mooie sterren. En voor de kerst wilde ik er wel een paar maken. Je kan ze maken uit licht karton en ze dan bekleden met allerlei soorten papier maar ik werkte met stevig, nogal zwaar en mooi gekleurd tekenpapier. Dit gaat wat sneller en als je wil kan je ze nog altijd extra versieren.
Het zijn sterren om tegen een wand te hangen omdat de achterkant niet is afgewerkt. Voor de kerstboom zijn ze dus niet echt bruikbaar.

Werkwijze:

Ik ben begonnen met een print die ik in verschillende groottes heb laten kopiëren. Ik had ook twee verschillende kleuren papier zodat ik ook hier wat variatie had.dsci6637dsci6640

 

 

 

 

Mijn “patroontjes” heb ik op mijn papier gelegd en de verschillende punten aangeduid. Zo kon ik een volledige ster tekenen op het papier. En dan wordt alles uitgeknipt.
Op de achterkant van je ster ga je dan de lijnen trekken die je straks nodig hebt om te vouwen.
dsci6608dsci6613

 

 

 

 

En nu gaan we rillen. Dat doe je door met een stompe punt over de lijnen te gaan. Je kan dit doen met de achterkant van een mes. Ik gebruikte één van mijn elzen en dat ging prima.
Op de achterkant van je ster ga je vijf lijnen rillen. Dit doe je vanuit het middelpunt naar de vijf  punten van de ster.
En dan draai je de ster om en aan de goeie kant ga je dan de vijf korte lijnen rillen. Hier vertrek je opnieuw vanuit het middelpunt en je gaat naar de buitenkant. Met een speld heb ik eerst mijn middelpunt doorgeprikt want ik wilde op de goeie kant geen lijnen trekken.dsci6628dsci6627

 

 

 

 

En dan gaan we vouwen. Ik plooi eerst alle lange zijden en druk deze vouwlijnen goed aan. Die korte lijnen plooien al wat mee maar toch ga ik ook hier die lijnen nog eens apart aandrukken.dsci6630dsci6632

 

 

 

 

 

Een leuke manier om snel een mooie kerstversiering te maken!dsci6644

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *