Bonte cache-pots

Een restje lijm van het behangen van de badkamer bleef in de emmer achter. Eenvoudig weg te gooien natuurlijk tot ik me een artikel in een tijdschrift herinnerde. Daar stonden mooie bontgekleurde potten in die allemaal een laagje behangpapier hadden gekregen. En dus ging ik aan de slag. Restjes gekleurd behangpapier werd boven gehaald en het plakken kon beginnen. Ik werkte eerst met potjes met een rand en dat lukte eigenlijk niet. Ook het behangpapier was nogal stug.
Ik ben dan overgegaan op stof , potten zonder boord en de stof in kleine stukjes geknipt. Dat alles ging een heel stuk makkelijker.

Eén van mijn oude bloemenrokken kon ik zeker gebruiken. Gelukkig zat er een scheur in want zomaar knippen in de stof was wat moeilijk. De roze voering vond ik wat flets. Op zolder  vond ik nog een stukje voering in een wat fellere kleur. De kleuren horen helemaal thuis in de keuken en dat is ook de plaats waar de varens met hun “vernieuwde” pot moeten komen. En het zijn gladde eenvoudige potten wat handig werkt.

 

 

 

 

 

En dan begint het stukjes knippen. Je hebt eigenlijk een behoorlijke voorraad nodig.

 

 

 

 

Ik ben begonnen met de pot ongeveer voor de helft met de behangerslijm in te smeren. En dan komt mijn eerste stukje erop. Terug wat bijsmeren met de borstel want de stukjes stof overlappen elkaar. En zo vinden de volgende stukjes een plek op de pot. Al vlug bleek die borstel niet zo handig, met de vinger ging het smeren veel makkelijker. De pot hield ik ondertussen over mijn linker hand. Mijn rechter hand was vrij om te lijmen en de stof te plakken.

 

 

 

 

 

En dat ging goed vooruit zolang je stukjes stof klaarliggen. Ook de binnen- en de onderkant worden voor een stukje bedekt.

 

 

 

 

 

Als mijn eerste pot helemaal klaar is heb ik hem op twee stokjes gezet en zo laten drogen. Ook nummer twee kwam erbij. En toen bleek dat het toch belangrijk was om de drogende potten regelmatig te controleren. Soms kwamen er stukjes los of ontstonden er blazen. Even met lijm bestrijken helpt direct.

 

 

 

 

 

 

En dit is het eindresultaat. De varens krijgen een plekje in de keuken. Aan het kleine venster staan ze wel licht maar krijgen toch geen zon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *