Wintergroen

Een tijdje geleden was het weer het moment om wat te snoeien. Deze keer was de blauwe regen aan de beurt. En ja, daar liggen dan een deel takken waar iets moet mee gebeuren. Ik heb een paar min of meer ronde kransen gemaakt. Zo heb ik altijd een voorraad bij de hand.


En toen was het de beurt aan de klimop die achteraan bijgeknipt moest worden. Een van de kransen was zo in gebruik.
Het is een wat ruwe krans geworden. Met ijzerdraad heb ik de takken aan elkaar gebonden. Daar komt een touw overheen zodat het ophangen ook makkelijk is.

De takken van de klimop zijn vrij lang zodat ze makkelijk in de krans kunnen gestoken worden. Dit is natuurlijk het voordeel van een krans die niet strak zit.

En zo krijgt die een plaatsje aan de muur.

Een 2de krans gebruikte ik op de voedertafel. Hiervoor ben ik eerst gaan wandelen in het park. Met een zak vol afgevallen groen en dennenappels ben ik thuis gekomen.
De krans paste net op de tafel. En zo kan het versieren beginnen.

Eerst heb ik het groen in kleine bundeltjes gebonden. De uiteinden van de ijzerdraad gebruik ik om zo’n bundeltje vast te zetten op de krans.

Dan komen de dennenappels erbij. De meeste hebben vrij lange stelen zodat ik ze zo in de krans kan prikken. Als je de krans wil ophangen kan je ze ook beter met ijzerdraad vastzetten.

En dan komt het vogeleten op de tafel. De noten heb ik gekraakt zodat ook de kleine vogeltjes noot kunnen eten. De opgeraapte appeltjes liggen erbij.

Er staat ook een schaaltje met water tussen. Ergens las ik dat het goed is om in zo’n schaal ook stenen te leggen. Zo kunnen kleine vogels drinken zonder hun pootjes nat te maken. Als het wat kouder wordt haal ik de drinkschaal weg. Dan zet ik kleine potjes met lauw warm water. De kleine potjes voorkomen dat de vogels zichzelf nat zouden maken. En zo blijf ook het water wat langer goed zonder te bevriezen.
Ook een paar mezenbollen vinden een plek hier.

De tafel gaat verder de tuin is. Nu maar hopen dat de poezen uit de buurt blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *