Een bloemenladder

Als er snoeihout van de wilgen in de tuin ligt zoek ik toch altijd naar een bruikbaar idee. Wat kan je zoal maken met dat mooie materiaal? Dit jaar wordt het een houten ladder waar voorjaarsbloemen in kleine potjes kunnen aangehangen worden. En als het wat warmer wordt is het tijd om zomerbloeiers te planten.

Twee stevige stammetjes zijn mijn vertrekpunt. Ze zijn niet helemaal recht maar wel ongeveer even dik. Dunnere takken kan ik gebruiken als de sporten van de ladder. De lengte hiervan is ongeveer 60cm.

De ladder is bijna twee meter lang. De 5 sporten probeer ik even lang te zagen.

En dan heb ik stevig touw nodig om de sporten aan de opstaande staken vast te knopen. Ik probeer mijn touw zo strak mogelijk aan te trekken want ik weet dat de vers gekapte wilgen nog wat gaan krimpen.

De afstand tussen de sporten is ongeveer 30cm. Ik ben begonnen met de vijf sporten aan dezelfde kant vast te knopen. Pas dan ben ik naar de overkant gegaan.

Mijn kleine viooltjes had ik vooraf gekocht. De bloempotjes moest ik nog bij elkaar zoeken.

En dan komt het touw rond de potjes. Hiervoor heb ik drie stukken touw genomen. Het eerste stuk heb ik rond het potje geknoopt. Aan weerskanten zat een langer stuk touw dat ik zal gebruiken om het potje aan de sporten vast te maken. Die stukken knipte ik in verschillende lengtes zodat de potjes niet altijd even hoog hangen. Die stukken zijn ook aan mijn eerste touw vastgemaakt.

De touwen worden over het potje geschoven. En hierin komt dan mijn eerste viooltje.
Nu kan de pot opgehangen worden aan de sporten. Dit vond ik eigenlijk het moeilijkste stuk. Dat potje moet mooi in evenwicht hangen dus af en toe moeten de touwen wat verschoven worden. En ja, er is wel eens een viooltje uit zijn pot gevallen.

En dan volgen de andere potjes.

Al vlug hangt de ladder vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *