een “genaaid” boek

DSCI3584Eind mei beginnen we met de cursus: een “genaaid” boek. Op die eerste avond vouwen we de katernen en kijken we hoe we ons boek vorm kunnen geven. Tijdens de tweede les gaan we dan de buitenbekleding maken. Maar misschien is het goed om ook al die eerste les wat materiaal mee te brengen. Misschien wil je wat borduren of een echt patchwork maken en dan kan je die extra tijd zeker gebruiken.
Ik wil je hier dan ook wat suggesties geven voor wat mogelijk is. Je hebt dan ruim de tijd om je fantasie haar gang te laten gaan en op te zoek te gaan maar mooie dingen.
Voor de verjaardag van een vriendin gebruikte ik dit materiaal. Haar feest stond dan ook in het teken van “dieren”.

Er zijn twee mogelijkheden om het boek te maken. Ofwel laat je de rug vrij en dan worden de kartons die rond het boek zitten apart bekleed. Ofwel kies je voor een boekbekleding die in één deel over het ganse boek loopt. De rug is dan niet vrij.

 

DSCI3564Mijn vertrekpunt hier was een mooi stukje stof dat groot genoeg was om het hele boek te bekleden. En dan ben ik op zoek gegaan naar extra dingen om het geheel wat te verfraaien. Het werden gehaakte roosjes met kralen, roze lint…

 

Met dit stukje kant wil ik ook graag een boek bekleden. Witte stof kan gebruikt worden voor de achtergrond. Kralen, knoopjes, lintjes……  maken het geheel compleet.DSCI3567

 

 

 

 

 

En hier was een groter stuk vilt mijn vertrekpunt. Het vilt kan helemaal rond het boekblok. Eén van mijn lievelingskaartjes vindt hier een plek.
Of wordt het een pauwenveer die met borduurgaren kan vastgezet worden?DSCI3585DSCI3590

 

 

 

 

DSCI3579

 

 

En wordt dit ooit mijn “poezenboek”?

 

 

 

 

 

Of zijn de vogels mijn inspiratiebron?DSCI3574DSCI3570

 

 

 

 

 

Ondertussen is mijn “beestenboek” klaar. Dit is het resultaat.

DSCI3633

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *