Een lentetuintje

DSCI3519Eind maart kregen we heel wat stormwinden over ons heen  en dat leverde een hoop kleine takjes op. De notenboom verloor er heel wat en de meeste van die takjes zijn mooi begroeid met korstmos. Tijd dus om er iets mee te doen. En het werd een lentetuintje met bloemen en takken.

 

 

Werkwijze:

Ik ben begonnen met het verzamelen van heel wat begroeide takjes. En dan volgden de bloemen. Ik koos voor blauwe druifjes en wat bloemen van de kleine maagdenpalm. Dit alles komt in een mooie schaal terecht.DSCI3494DSCI3498

 

 

 

 

 

Ik begin altijd met de takken. De schaal wordt hiermee opgevuld en zij geven direct de nodige steun aan de bloemen. De blauwe druifjes heb ik uit de potjes gehaald en ze wat verdeeld over de schaal geplaatst. De bolletjes vastzetten kan met extra takken.
Als alles goed zit heb ik de bloemen van de maagdenpalm in pipetjes tussen de takken gestoken. Ook hier zijn extra takjes nodig om de pipetten wat te verstoppen.DSCI3503DSCI3505

 

 

 

Als deze bloemen verwelkt zijn dan behoud ik de basisstructuur met de takken. Die kan ik nog vaak gebruiken. Met enkele bloemen in een pipet aangevuld met wat blaren van de klimop of de wilde arondskelk heb je zo een mooie schikking.

 

En hier zie je het eindresultaat!

DSCI3512

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *