Een “kersttak” aan de deur

DSCI4869Samen met Guus maakte ik de kerstversiering voor de deur. En dat werd een heerlijk werkje op deze eerste vakantiedag. Een wandeling in de tuin was ons begin. Takken werden verzameld en  alles wat er aan die takken kan opgehangen worden. En dan begon ons “werk”.

Werkwijze:

Guus zorgde voor de sterren. Eerst heeft hij de takjes op maat geknipt en de stukjes koperdraad om vast te maken.DSCI4806DSCI4808

 

 

 

 

 

En zo kregen onze sterren vorm.DSCI4802DSCI4800

 

 

 

 

Ondertussen hadden we de goeie notentak gevonden en ben ik begonnen met het omwikkelen. Om te beginnen leg je de begindraad op je tak en wikkel je er zo overheen. De draad is dan goed vastgelegd. En dat eindje kan je ook goed lang laten hangen zodat je het achteraf kan gebruiken om iets aan vast te hangen.
Om te eindigen haal je het einde door de laatste lus.DSCI4856DSCI4859

 

 

 

 

 

En zo ziet onze tak er uiteindelijk uit.DSCI4851DSCI4850

En dan is het uitzoeken wat er allemaal aan de tak komt te hangen. Wij hebben gekozen voor  natuurlijke dingen. In onze verzameling zaten dennenappels, schijfjes hout, kleine wilgenkransjes, sterren van takjes, zaaddozen van ….. . Met wat zoeken krijg je heel wat bij elkaar.
Natuurlijk kunnen hier ook echte kerstbollen aangeknoopt worden, mooie kleurrijke linten, engeltjes, gouden sterren… . Ook hier zijn de mogelijkheden groot.DSCI4828

 

En dan maar knopen. Af en toe hebben we ook extra touw toegevoegd zodat de tak mooi vol geraakte.

 

 

En tenslotte hebben we ook de spuitbus boven gehaald. Heel even hadden we een witte kerst.DSCI4870DSCI4883DSCI4866

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *