Een krans van klimop

DSCI1811Het was weer dringend tijd om de klimop aan de zijgevel grondig te snoeien. En dan ligt al dat moois daar en vraagt om er iets mee te doen. Ik maakte een grote krans van al die blaren. En met dit warme herfstweer kon dit nog buiten op de tafel. Natuurlijk kan je ook ander materiaal gebruiken. Het snoeisel van je lavendel werkt net zo goed en geeft ook een heerlijke geur. En wat dacht je van de gekleurde herfstblaren?

Werkwijze:

DSCI1768Ik ben vertrokken van een oude fietsband. Nu had ik natuurlijk erg veel klimop en had ik zo voldoende materiaal om zo’n grote cirkel te bedekken. Als je wat minder materiaal hebt dan kan de krans een stukje kleiner worden.

 

 

Eerst heb ik alle klimop in kleine bundels bij elkaar gebonden. En dat werden er heel wat.DSCI1770DSCI1771

 

 

 

Dan ben ik begonnen met de bundels één voor één op de band vast te maken. Ik werkte hiervoor met het touw vanop het bolletje zodat ik lang door kon gaan. Eerst kwam er een bundel langs beide zijkanten en dan volgde een bundel langs de bovenkant. Het is vooral belangrijk dat het touw strak aangetrokken wordt.DSCI1778DSCI1782

 

 

 

En die grote fietsband vroeg om heel wat bundeltjes klimop. Af en toe moest ik mijn voorraadje dan ook aanvullen.DSCI1786
Als je bijna rond bent is het toch belangrijk om je ritme van bundels aan te houden. Ik merkte dat ik op dat moment de neiging had om er wat meer op te binden om toch maar geen gaten te bekomen. Niet doen dus want dat zie je zo als je krans helemaal klaar is. Die laatste bundels worden onder de eerste geschoven zodat alles mooi doorloopt.DSCI1802DSCI1783

 

 

 

 

 

Een heerlijke plek voor het middagdutje van Nel.DSCI1976

One thought on “Een krans van klimop

  1. Ze heeft haar plekje gevonden! Schattig!
    Een leuk idee zo’n krans. Ruikt ook heel bijzonder, denk ik.
    Tot binnenkort,
    Magda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *