Een overvloed aan klimop

dsci6306De klimop was weer aardig  aangegroeid en dan moet er duchtig gesnoeid worden. Voor mij altijd wat pijnlijk en dus probeer ik toch met al die overvloed iets te doen. Dit jaar werd het een “blaadjeskrans”. Een heel leuk werkje met een snel resultaat!

Werkwijze:

Het begint natuurlijk met het verzamelen van al die blaren. De hoeveelheid is moeilijk in te schatten want dat hangt natuurlijk ook af van de grootte van de krans.  En dan heb je ook nog een stevige ijzerdraad nodig. Of tenminste toch een draad waar je een punt kan aan maken. Voor kleine kransjes kan een stukje touw en een naald ook volstaan.dsci6250dsci6256-1
Na het verzamelen begint het oppikken van de klimopblaren. Dat is een werkje dat behoorlijk snel gaat.
Ikzelf heb mijn klimop niet gesorteerd. Kleine en grote blaren zijn samen op mijn ijzerdraad geschoven. De krans is behoorlijk groot geworden en daarom vond ik dat alles wel door elkaar kon. Wordt het een kleine krans dan denk ik dat het mooier is als je alleen werkt met wat kleinere blaren.dsci6258-1dsci6279-2

 

 

Mijn ijzerdraad was niet stevig genoeg om de krans op te hangen. Dat was ook niet echt de bedoeling want ik had een plaatsje voorzien op de voedertafel buiten. Wil je echt een ronde krans kunnen ophangen dan heb je een steviger draad nodig. Of je kan onder je blarenkrans bijvoorbeeld nog een dunne gevlochten krans bevestigen.
Mijn laatste blaren heb ik wat steviger aangedrukt. Zo kwam er plaats vrij om de ijzerdraad vast te maken. Dat haakje heb ik dan toegedrukt. Als dit gedaan was heb ik mijn blaren hierover geschoven. Je kan die plek ook gebruiken om een lint te bevestigen.dsci6289dsci6291

 

 

En dan ben ik wat gaan twijfelen. Zal ik alle steeltjes naar buiten toe brengen of kan het allemaal door elkaar.  De twee mogelijkheden zijn wel mooi. Met de kastanjes erin werd de keuze natuurlijk voor mij gemaakt.
En zo was mijn krans klaar. Een plekje buiten betekent natuurlijk ook dat ik er lang kan van genieten. Het indrogen gebeurt zo heel langzaam.dsci6313

One thought on “Een overvloed aan klimop

  1. Simpel en Mooi !!!
    Heerlijk om van ‘nutteloos’ snoeimateriaal best iets tofs te maken !
    Goei idee alweer !
    Groetjes miek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *