een stukje schors als dragen van het weefwerk

Schors vind je hier in huis altijd wel. Dat je het ook als drager van een weefwerkje kon gebruiken was nieuw voor mij. ik ben dus op zoek gegaan naar verschillende stukjes schors en draden om mee te weven. Het werd een heel rustgevend werkje.
Het materiaal was snel bij elkaar gezocht. Voor mijn 1ste weefwerk koos ik groen. De vlasdraad gebruikte ik om de schering te maken. Met de glansdraad ga ik weven. Een lange naald werkt het makkelijkste.

De scheringdraden worden gewoon om het stukje schors gewikkeld. Mijn begindraadje leg ik vast met een knoopje en dan begin ik te wikkelen. Ik houd de voorkant naar me toe maar kijk ook af en toe naar de achterkant om te controleren dat ook daar de draden mooi naast elkaar liggen. Op het einde leg ik weer een knoopje zodat de schering goed vastzit.

Ik weef gewoon op en neer. Op die manier wordt mij 1ste draad gelegd. Mijn begineindje laat ik wat uitsteken.
En dan kom ik gewoon met mijn draad terug opnieuw op en neer wevend. Zo gaat het eigenlijk de hele tijd door.

Om een nieuwe draad in te leggen ga ik met mijn eindje tot ongeveer in het midden weven. Dan schuif ik de naald onder het weefwerk gewoon door.

De nieuwe draad start waar de oude is gestopt. Dat betekent dat de draden niet echt zijn ingestopt maar dit weefwerk blijft altijd op de stukje schors zitten. De draden kunnen dus niet weg.

En dan ben ik verder gaan opweven tot het eigenlijk te smal werd. Hier stopt het weefwerk.
Het begindraadje en ook het eindje stop ik evenwijdig met de 1ste scheringdraad in. De einddraadjes van de schering trek ik naar achteren, leg een extra knoopje en draai het 2 keer rond de scheringdraden.

En dit is het eindresultaat.

Voor een 2de stukje schors nam ik dunne katoenen draad voor de schering. Voor het weven heb ik gekozen voor een katoenen draad met kleurverloop.

En dan heb ik ook nog een stukje geweven rond een klein stukje schors. Ik gebruikte dezelfde draad voor de schering en de inslag. Misschien kan ik hier een gaatje in de schors boren, een draadje doorhalen en dit weefwerk al ketting gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *