Kerststerren

Kerst komt al snel dichterbij. Tijd dus om aan de kerstversiering te denken. En ook deze keer zijn het die mooie herfstbladeren die voor inspiratie zorgen.

De basis wordt gevormd door een verzameling kartonnen sterren. Ik ben vertrokken van vier verschillende maten. Hiervoor heb je natuurlijk een deel kartonnen dozen nodig. Ik gebruikte er van verschillende diktes maar dat speelt eigenlijk geen rol.

En dan ben ik bladeren gaan rapen. Voor de basislaag heb ik allemaal dezelfde bladeren gebruikt.
Met behangerslijm of glutenlijm smeer ik de bladeren goed in.

Die ingelijmde bladeren worden over elkaar heen op de ster geplakt. Ik zorg dat die helemaal bedekt is.

Als één kant van de ster beplakt is laat ik die drogen onder gewicht. Je kan die tussen vloeipapier leggen. Een laagje krantenpapier werkt ook.
Dan worden de bladeren bijgeknipt op de grootte van de ster.
De andere kant van de ster wordt nu op dezelfde manier beplakt, gedroogd en bijgeknipt.

Als al mijn sterren een basislaag hebben begin ik met de verdere aankleding. Met dun goudkleurige draad worden er extra lagen blad toegevoegd. De bedoeling is om op deze manier alle kartonranden en ook de puntjes te bedekken met blad. Hiervoor probeer ik verschild gekleurde bladeren te gebruiken.

Hier wordt een eerste blad met de gouddraad vastgezet.
En dan kan je aanvullen tot alles netjes is bedekt. Ik ga eigenlijk per punt rond en probeer alles zo goed mogelijk vast te zetten. Vaak heb ik wat grotere bladeren in stukken geknipt zodat het makkelijker werkte. Ook een extra knipje was vaak nodig.

Mijn eerste ster is klaar. Nu de anderen nog!

One thought on “Kerststerren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *