Klimop en rozebottels vinden elkaar

 

1

In de tuin moest de klimop dringend gesnoeid worden. En dan liggen daar al die mooe blaren die echt vragen om iets met hen te doen. En ook de rozelaar had een snoeibeurt nodig. En zo kwamen beiden samen in een mooie schaal.

 

Werkwijze:

1  Ik ben begonnen met grotere, gave klimopblaren uit te zoeken. De rozebottels verloren hun blaadjes zodat alleen de bottels overbleven. Ook zorgde ik ervoor dat ze elk apart op de steel zaten.

2.  Een vier, vijf rozebottels kwamen samen in één klimopblad. Dat rolde ik wat op en ben het dan gaan vastspellen. Hiervoor koos ik spelden met gekleurde kopjes zodat alles wat kleurrijker werd.

3.  De stengels van de bundels knipte ik allemaal even kort. Die lengte hangt natuurlijk af van de schaal waarin je de bundeltjes wil plaatsen.

4.  En dan komt het moment om alles in de schaal te schikken. Ik plaatste ze rond een kaars maar het kan natuurlijk ook anders. De schaal wordt gevuld met een bodem water zodat je een behoorlijke tijd  van deze schikking kan genieten. Zachtjes zullen de bottels ook wat verkleuren.

6