Mijn eerste dahlia’s van het seizoen

 

1

 

Dahlia’s behoren zeker tot mijn lievelingsbloemen. En dan is het altijd vol spanning wachten tot er voldoende in bloei staan om een vaas te vullen. De eerste komen dan ook in een klein schaaltje terecht. Ik heb hier weinig bloemen voor nodig en zo’n schaal vindt makkelijk een plek dichtbij op de werktafel. En hiervoor gebruik ik een handige bloemenprikker die ik meebracht uit vakantie.

 

Werkwijze:

1.  Op mijn werktafel verzamel ik natuurlijk eerst mijn bloemen en wat groen. En dan zoek ik een schaaltje en mijn bloemenprikker in functie van het aantal bloemen die ik heb.

2.  De prikker wordt eerst in de schaal geplaatst en opgevuld met het groen.

3. Als het groen stevig zit vul ik verder op met mijn bloemen en een paar bloemknopjes.

78

 

En klaar is het! Alleen het water niet vergeten.

 

Je merkt het, dit is een erg snelle schikking die ik vooral gebruik als ik weinig bloemen heb. Soms doe ik dit ook als een boeket bijna verwelkt is maar er toch nog een paar mooie bloemen tussen zitten. Twee, drie dagen kan je dan  nog genieten.

Ik heb ondertussen ook al verschillende prikkers. Mijn eerste kocht ik in een charity shop in Engeland. Oorspronkelijk wist ik niet zo goed hoe die te gebruiken. Maar ondertussen heb ik al een paar verschillende maten. Die vond ik hier in de kringloopwinkel.