Mijn nieuwjaarskaartjes

Dit jaar heb ik mijn nieuwjaarskaartjes “gestikt”. Ondertussen heb ik al een behoorlijke voorraad proeflapjes van het ecoprinten en dit was een goed ogenblik om een en ander te verwerken. Het zijn vogels geworden. Vertrekkende van wat eenvoudige vormen ben ik aan de slag gegaan.


Je hebt natuurlijk eerst je stukje stof en de tekening nodig. Ik merkte ook dat het heel wat makkelijker werkt als de stof wat steviger is.
Met wat dun papier kan je de verschillende tekeningen overnemen.

Voor mijn eerste kaartjes die ik maakte heb ik direct de hele tekening gestikt. Ik ben twee keer over de vorm gegaan om het wat duidelijker te maken. Maar dat was heel veel gepruts om het papier te verwijderen. Ik heb dan ook alleen de omtrek en de poten van de vogels gestikt met het papier. En dan heb ik mijn dun papier verwijderd.
De staart wordt dan vrij gestikt.

De vleugels komen dan aan bod. Zonder de vaste tekening verschillen die allemaal een beetje. Dat lijkt me geen probleem.
Als dan mijn stikwerk helemaal klaar was het ik de ogen ingekleurd. Dat is gebeurt met een stift.

Op mijn stof heb ik dan een stuk papier gestikt. Ook hier gebruikte ik resten van geverfd tekenpapier. Eigenlijk heeft alles in een cochenillebad gezeten vandaar de “roze” kleur.

En dit is de hele verzameling bij elkaar.

One thought on “Mijn nieuwjaarskaartjes

 1. Beste,
  Ik heb een oude wiegenmand van 98cm op 52cm. Ik kan u een afbeelding sturen als ik uw e-mailadres krijg.
  Mijn vraag is of u een identiek nieuw exemplaar kunt maken.
  Ik kan de mand ook komen brengen als model. Maar lang kan ik ze niet missen, want is momenteel in gebruik voor een kleinzoontje.
  Graag een antwoordje op mijn vraag. Indien positief: hoelang duurt het om de wieg te vlechten en welke prijs mag ik verwachten?
  Beste dank en vriendelijke groet,
  Rita Nimmegeers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *