Paasvlinders op het speenkruid

dsci7397Het was even zoeken wat ik dit jaar wilde maken voor mijn paastafel. Maar toen brachten oude boeken de oplossing. Een vriendin bezorgde me een hele bak oude boeken en af en toe haal ik er wel eentje uit om dat boek dan een hele andere bestemming te geven. En deze keer zijn het vlinders geworden. Even heb ik kunnen genieten van al dat moois op het speenkruid en de stam van de notenboom. Maar nu zitten ze weer binnen en wachten op hun plekje tussen de paasbloemen.

 

Werkwijze:

dsci7357Ik ben begonnen met het tekenen van vlinders. Een determinatieboek van vlinders gaf een hele rijke schat aan voorbeelden. Maar ook op internet vind je heel wat. Het ontwerp kan vrij eenvoudig zijn. Het is vooral de verzameling die het apart maakt.
En dan wordt het knippen uit dat oude papier. En dat is een werkje dat wat geduld vraagt.
Ik heb telkens drie vlinders samen gevoegd en met een touwtje errond vastgemaakt.dsci7358dsci7359

 

 

 

Hier zie je hoe zo’n vlinder er dan uitziet.

Maar natuurlijk had ik weer zin in “kleur”. Zo krijg je een hele verzameling. Natuurlijk is het helemaal niet nodig om te kleuren. Het hangt er een beetje vanaf waar je ze uiteindelijk wil zetten. Misschien is het wel mooier om het oude papier te laten spreken.dsci7360dsci7362

 

 

 

 

 

Maar op het speenkruid bij de notenboom hou ik wel van zo’n bont gezelschap.dsci7386

 

 

 

 

2 thoughts on “Paasvlinders op het speenkruid

  1. heerlijk toch de lente!
    niks leukers dan met simpele dingen de lente te verwelkomen!

  2. Nu ik op m’n gemakje je blog bekijk, midden mei ! zijn jouw ideetjes nog heerlijk fris en plezant om te bekijken ! TOF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *