“Papieren” armbanden

DSCI5197

In een tijdschrift vond ik het patroon voor het maken van een armband uit stevig papier. Uit een eenvoudige reep papier kan je met wat rillen en plooien iets moois maken. En dat wilde ik natuurlijk proberen.

 

 

Werkwijze:

Dit werk begint natuurlijk met het kiezen van mooi, stevig papier. Ik ben op zoek gegaan in het papierboek van “Flow”.  Heel wat goed materiaal vind je daar. Niet vergeten dat je ook de binnenkant van je armband zal zien!
DSCI5176Uit dit zware papier snij je een strook van 25,2cm lengte en 2,7cm breed. Dit geeft een armband met een diameter van  ongeveer 6cm. Voor mij is dat wat smal dus heb ik er nog eens 2,7cm bijgevoegd. Dit geeft dan een diameter van ongeveer 7cm
Aan beide kanten van dit papier ga je over de lengte een middenlijn trekken.
En dan komt de onderverdeling op die middenlijn. Bovenaan start je met een aanduiding van 9mm. Daarna volgt een aanduiding van 18mm. En zo ga je tot onderaan, telkens 9mm afgewisseld met 18mm. En dit herhaalt zich ook aan de achterkant van je reep papier. Als alles op de middenlijn is aangeduid trek je dit punt ook door naar de buitenranden.

DSCI5157Tijd om met het eigenlijke rillen te beginnen. Hiervoor gebruik je de achterkant van je snijmes. Het is de bedoeling dat je het papier duidelijk indrukt maar vooral niet gaat doorsnijden. Even oefenen op een verloren stukje kan handig zijn.

 

 

DSCI5202We starten met onze voorkant van het papier. Hier ga je alle puntlijnen goed rillen. Al deze lijnen gaan straks naar boven toe geplooid worden.

 

 

 

DSCI5205En dan komt de achterkant aan de beurt. Hier zijn het de stippellijnen die moeten gerild worden. Voor je met het rillen begint kijk ik nog eens goed na of mijn afmetingen nog overeenkomen met de voorkant. Dit is echt precisiewerk. Deze gerilde lijnen worden straks naar onder toe geplooid.

Nu kan er geplooid worden. We beginnen onderaan in te vouwen. De korte plooien worden naar voor gedrukt, de langere lijnen gaan naar onder. Ook de middenlijn gaat beurtelings naar onder en naar boven. Ik druk af en toe goed aan zodat het plooien wat makkelijker gaan.DSCI5170DSCI5172

 

 

 

 

 

Als je helemaal rond bent dan worden de twee uiteinden met stevige lijm vastgezet.DSCI5173

 

 

 

 

 

En zo zijn onze armbanden helemaal DSCI5186klaar.

 

 

 

One thought on ““Papieren” armbanden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *