Mijn nieuwjaarskaartjes zijn klaar

Dit jaar maakte ik kleine “dromen”boekjes. Dromen zijn waarschijnlijk net wat anders voor ieder van ons. Even stilstaan bij wat je echt wil voor dit nieuwe jaar is niet altijd eenvoudig. In dit kleine boekje kunnen er alvast een paar beschreven worden.

Ik ben vertrokken van geprinte blaadjes. De meesten heb ik “gestreken”, enkelen zijn met eco-printen ontstaan. De blaadjes zijn 9,5 op 21,5cm groot. Ik gebruikte tekenpapier, heel fijn gekleurd geel papier en wat steviger bruin papier. De prints zijn gemaakt met verschillende planten die ik in de tuin vond.

En dan begint het vouwen zodat je uiteindelijk een boekje bekomt. Mijn eerste blad wordt dubbel gevouwen. De vouwlijn ga je wat extra aandrukken.

Je legt het blad dan weer open en gaat aan beide kanten op 1/4 van de rand terug vouwen.

Je legt dan het blad omgekeerd op de tafel en dan is het de bedoeling van nu het vouwen aan de andere kant te herhalen. Dus eerst wordt het blad opnieuw op die middellijn dubbel gevouwen.

En dan vouw je opnieuw op 1/4 van de beide kanten. Door dit dubbele vouwen wordt die vouwlijn heel soepel en dat is handig om het boekje straks zijn vorm te geven.

Dan kan je bepalen wat de buitenkant van je boekje gaat worden. Zo vouw je het blad nu in de lengte in twee. De “mooie” kant ligt dus buiten. Als dat gedaan is wordt het blad opnieuw dubbel geplooid.

Dan wordt het vanuit het midden tot de helft doorgeknpt. Eigenlijk ga je net voorbij dat midden knippen. Het blad leg je terug open voor je.

En dan neem je de twee kanten tussen je vingers en schuift alles naar het midden.

Mijn 1ste boekje is klaar.

Nu worden de andere blaadjes geplooid.

De rug van de boekjes ga ik toenaaien omdat ik dan ook wat draad heb om mijn wensen in te stoppen. Ik probeer het bijpassende borduurgarens te vinden. Dat begint het prikken van de twee gaatjes.

Hier wordt de draad doorgehaald en geknoopt. Die draad laat ik lang genoeg zodat die makkelijk rond mijn boekje kan geslagen worden. De eindjes zitten aan de buitenkant zodat ik daar kan knopen.

Ik snij kleine, smalle reepjes papier waar ik mijn wensen kan op schrijven. Die worden onder het lusje doorgeschoven. Zo ziet mijn “dromen” boekje er dan uit.

Tijd om de kaartjes te versturen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *